Optredens

Zangcafé Beekse Smart
Zondag, 27 Oktober 2019, 13:00 - 17:30

Beekse Smart organiseert het jaarlijks Zangcafé volgens traditie op de laatste zondag in oktober. Een super gezellige meezingmiddag met diverse gastkoren in de vernieuwde zaal bij café restaurant Marktzicht aan de Markt in Prinsenbeek.

Dit jaar zijn onze gasten het Zeemanskoor Bestevaer uit Giessenburg en het Duo SL uit Rotterdam. Dit duo speelt en zingt smartlappen en verhoogt de sfeer tussen de optredens van Beekse Smart en het Zeemanskoor. Na de afsluitig van het Zangcafé zorgt Duo SL voor de muzikale omlijstijsting tijdens de nazit en maaltijd.

Zeemanskoor Bestevaer is op 7 februari 2007 opgericht en heeft Giessenburg als thuishaven, een dorp aan het riviertje de Giessen in de Alblasserwaard. De leden van Bestevaer zijn enthousiaste zangers en muzikanten en komen uit Giessenburg en verschillende dorpen en steden in de omgeving. In een gezellige sfeer wordt er iedere donderdagavond gerepeteerd in de Til in Giessenburg en wordt het repertoire steeds aangevuld en vernieuwd. De nieuwe liedjes worden  tijdens de jaaruitvoering van Bestevaer aan het publiek gepresenteerd. De naam Bestevaer betekent “grootvader” en is de bijnaam van Michiel Adriaensz. de Ruyter, Nederlands admiraal en zeeheld. Het repertoire van Zeemanskoor ”Bestevaer” bestaat uit Nederlandstalige zeemansliedjes. De liedjes gaan over alles wat een zeeman beroerd, zijn schip, de zee, zware stormen, heimwee, de geneugten van de drank en uiteraard de vrouwen. www.bestevaer.net

Een onverwachte, speciale gast dit jaar is Jan Hermans, bekend als zanger/accordeonist, die de muzikanten en Beekse Smart op verzoek komt versterken met zijn fantastische accordeonbegeleiding. Velen van u zullen hem kennen als artiest van het voormalige trio “De Rijo’s” uit Prinsenbeek. Jan Hermans, woonachtig in Etten-Leur, treedt in het gehele land op als Mister Nightlife, waarmee hij volle zalen trekt en een graag geziene artiest is. 

Hij heeft verschillende cd’s opgenomen. Bekende nummers van hem, zoals “Het gaat maar door”, “Jij” en “iedereen wist ‘t” zijn te horen op Youtube.

De zaal is open vanaf 13:30. Aanvang 14:00u en de gezamnelijke afsluiting vindt plaats om 17:15u.

Kom gezellig met ons meezingen en genieten van de diverse optredens. Wij hopen weer velen van u te mogen ontmoeten.